Чим помити вікна навесні, щоб вони були чистими весь рік: 3 дієві домашні засоби

Навіть після ретельного миття вікон на склі нерідко залишаються негарні розводи. Крім того, вже після першого дощу вікна вкриваються плямами, на які швидко прилипає пилюка та які стають дуже помітними на сонці. Проте цієї проблеми можна уникнути, пише ТСН.

Якщо у воду для миття вікон додати спеціальний компонент, це допоможе не тільки набагато швидше впоратися з різними забрудненнями, вимити скло без розводів, а й надовго зберегти чистоту. Після використання особливого розчину скло довгий час протистоятиме плямам і бруду.

Йод

Щоб приготувати дієвий розчин для миття вікон, потрібно розвести 5-10 крапель йоду в 1 л теплої води. Вимивши вікна, слід додатково протерти скло цим розчином, а наостанок пройтися зім'ятим папером. Поверхня дуже довго залишатиметься ідеально чистою.

Крохмаль

Допоможе впоратися із забрудненнями крохмаль. Потрібно розвести 1 столову ложку картопляного крохмалю в 1 л теплої води та перелити розчин у пульверизатор. Струснувши ємність, слід розпилити розчин на скло і дати йому підсохнути.

Потім протерти сухим рушником чи ганчіркою з мікрофібри, поки поверхня не почне блищати. Скло не забруднюватиметься протягом довгого часу.

Чай

Краще за магазинні засоби справляється з пилюкою та брудом звичайний чорний чай. Усе, що потрібно – заварити в одній склянці води чотири пакетики чорного чаю. Цим розчином вимити вікна і протерти сухою тканиною з мікрофібри. Після цього вікна ще довго можна буде не мити.

Важливо: чайний розчин слід наносити лише на скло, адже рама пластикових вікон може потемніти.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment